REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarák podle Nadi Indruchové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný tataráček z pomletého hovězího zadního nebo svíčkové, vaječných žloutků, šalotky, kečupu, hořčice, tabasca a dalších ingrediencí, servírovaný na teplé topince potřené česnekem.


Ingredience:
300 gzadního hovězího masa (či ideálně svíčková)
2 ksvaječné žloutky
2 ksšalotky
2 lžícekvalitního kečupu
1 lžíceplnotučné hořčice
trochu tabasca (podle chuti) nebo cayenského pepře nebo chilli
pár kapek worcersterské omáčky
česnek na potření topinek
starší chleba na topinky
sádlo na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a očištěné maso 3x pomeleme, šalotku nebo cibuli nakrájíme na velmi drobno
2. Přidáme všechny ingredience, raději postupně a podle chuti, pak tataráček dáme vychladit a odležet do lednice
3. Na rozpáleném tuku osmažíme chleba, potřeme ho česnekem a ještě na horkou topinku natřeme masovou směs, ihned podáváme, dokud je topinka teplá.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy