REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarská omáčka – základní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka zahloustlé kozistence, krémové barvy s jemně rozptýlenou vložkou z okurek a cibule.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
700 gzákladní majonézy
150 gmléka
70 gbílého vína
30 gokurky sterilované bez nálevu
30 gcitrónové šťávy
25 gcibule
15 gocta
10 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Do majonézy vmícháme mléko, víno, ocet, citrónovou šťávu, cukr a sůl
2. Vše dobře prošleháme na hladkou omáčku
3. Okurky a cibuli rozsekáme na jemnou kašovitou hmotu a přidáme ji do omáčky 4. Nakonec vše důkladně promícháme.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy