REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vylepšená tatarská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tatarka s vložkou sterilovaných hříbků a okurky, cibule, petrželky, sardelky, kapary a kůry z dobře omytého citrónu.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
150 gmajonézy
50 gjemně nasekané směsi (sterilované hříbky a okurky, cibule,
petrželka, sardelky, kapary, kůra z dobře omytého citrónu)
2 lžícebílého přírodního vína
1/2 dlsmetany
citrónová šťáva
mletý pepř
hořčice
cukr
sůl

Postup:

1. Majonézu zředíme vínem a smetanou
2. Přidáme hořčici a jemně nasekanou směs (sterilované hříbky a okurky, cibuli, petrželku, sardele, kapary a kůru z dobře omytého citrónu)
3. Osolíme, osladíme, opepříme, okyselíme a dobře promícháme.

Doporučení:

Nahradíme-li část majonézy bílým jogurtem, omáčka bude mít nižší energetickou hodnotu – snížíme tím obsah joulů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy