REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tapenáda z černých oliv

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí kořenící pasta připravená z černých oliv, česneku, filátek z ančoviček, olivového oleje, soli a pepře, vhodná například na ochucení kuřecího masa.


Ingredience:
100 gčerných oliv
4 ksfilátek z ančoviček
2 ksstroužků česneku
trochu olivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané stroužky česneku, černé olivy bez pecek, filátka z ančoviček a trochu olivového oleje umixujeme do pasty
2. Pak pastu osolíme a opepříme
3. Touto pastou pak potíráme například kuřecí maso nachystané na pečení.

Doporučení:

Podle chuti můžeme taponádu ochutit také bazalkou nebo oreganem.

Poznámka:

Příklad použití tapenády z černých oliv: Italské kuře.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy