Uvařené těstoviny promíchané s opečenou treskou orestovanou na cibulovém základě, piniovými oříšky a koprem, jednotlivé porce ozdobené vyškvařenou slaninou.
Ingredience:
400 g | tagliatelle |
250 g | tresky |
100 g | plátků slaniny |
70 g | piniových oříšků |
1 ks | malé cibule |
1 ks | snítky čerstvého kopru |
šťáva z 1 pomeranče | |
hrst rozinek | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme 10 minut bobtnat, pak slijeme a necháme okapat
2. Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky
3. Na pánvi necháme vyškvařit plátky slaniny, potom je odložíme stranou na papírový ubrousek a na zbylém tuku orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky tresky, opečeme, zalijeme pomerančovou šťávou, necháme prohřát a nakonec vmícháme rozinky
4. V osolené vařící vodě uvaříme těstoviny doměkka, poté je slijeme, promícháme s obsahem pánve, přisypeme piniové oříšky a na drobno nasekaný kopr, naservírujeme na talíře a ozdobíme plátky slaniny.
Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle.