REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tagliatelle s rybou a oříšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s opečenou treskou orestovanou na cibulovém základě, piniovými oříšky a koprem, jednotlivé porce ozdobené vyškvařenou slaninou.


Ingredience:
400 gtagliatelle
250 gtresky
100 gplátků slaniny
70 gpiniových oříšků
1 ksmalé cibule
1 kssnítky čerstvého kopru
šťáva z 1 pomeranče
hrst rozinek
voda
sůl

Postup:

1. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme 10 minut bobtnat, pak slijeme a necháme okapat
2. Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky
3. Na pánvi necháme vyškvařit plátky slaniny, potom je odložíme stranou na papírový ubrousek a na zbylém tuku orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky tresky, opečeme, zalijeme pomerančovou šťávou, necháme prohřát a nakonec vmícháme rozinky
4. V osolené vařící vodě uvaříme těstoviny doměkka, poté je slijeme, promícháme s obsahem pánve, přisypeme piniové oříšky a na drobno nasekaný kopr, naservírujeme na talíře a ozdobíme plátky slaniny.

Poznámka:

Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy