REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový trojboj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájený romadur, pivní jarošovský sýr a vyzrálá niva, sýry vyskládané ve vrstvách proložené beraními rohy, olivami, česnekem, cibulí … vše zalité olejem a nechané týden odležet.


Ingredience:
150 gvyzrálé nivy
1 kspivní jarošovský sýr
1 ksromaduru
1 ksmalé cibule
1 ksfeferonky
3 ksstroužky česneku
zelené a čené olivy
beraní rohy
koření "Nakládaný hermelín"
pálivá paprika
bobkový list
celý pepř
olej

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na slabé plátky, sýry na kousky
2. Část sýrů promícháme v pálivé paprice, část ve směsi koření na hermelín (pepř, tymián, sušený česnek, koriandr) a pak vrstvíme střídavě jednotlivé suroviny do sklenic, začneme rohy, cibulí, sýry, přidáme olivy a tak pokračujeme, když je sklenice plná, zalijeme jí olejem
3. Dáme do chladu a necháme 1 týden odležet.

Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy