Listové těsto v miskách naplněné směsí z vajíček, sýra Provolone, riccoty, špenátu, šalotky, koření a bylinek, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
1 balení | listového těsta |
300 g | nastrouhaného sýru Provolone piccante |
250 g | špenátu |
200 g | ricotty |
30 g | oliv |
10 g | másla |
6 ks | šalotek |
3 ks | vejce |
1 lžička | nastrouhaného muškátového oříšku |
1 lžička | nasekané petrželky |
1 lžička | nasekané máty |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na pánvi povařte špenát a nechte okapat.
- Na další pánvi dozlatova orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Ke špenátu přidejte ricottu, sýr Provolone, petrželku, mátu, nakrájené olivy a vyšlehaná vejce a vše dobře promíchejte.
- Vhodné zapékací misky vymažte trochou oleje a rozložte do nich vyválené listové těsto tak, aby vždy kousek přesahoval přes okraj. Naplňte připravenou směsí a přiklopte přesahujícím těstem.
- Pečte při 180 stupních asi 40 minut.
Recept k článku: Veselé Velikonoce… A dobrou chuť!
Poznámka:Zdroj: www.laformaggeria.com