REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýroví šneci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaná pochutina z listového těsta plněného dvěma druhy sýrů, rajčatovým protlakem …. Skvělé k pivu či vínu, nebo jen tak k čaji.


Ingredience:
400 glistového těsta
150 geidamu
150 gnivy
150 grajčatového pyré
1 ksvejce
hladká mouka
oregano
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto, těsto potřeme rajčatovým pyré
  2. Těsto posypeme střídavě nastrouhaným eidamem a nivou, okořeníme tymiánem, oreganem, pepřem
  3. Plát opatrně stočíme a na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem
  4. Ostrým nožem nakrájíme silnější kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem
  5. Osolíme a pak pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 15 minut
  6. Šneky podáváme teplé s horkým čajem, nebo studené, například k pivu či vínu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy