REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychlazený osvěžující dort z lučiny a dalších ingrediencí, ozdobený dortovým želé a rybízem.


Ingredience:
250 gsušenek BeBe
100 gmásla
50 gdrcených mandlí
25 gcukru
1 ksmalého bílku
špetka mleté skořice
máslo na formu
Na náplň:
1 lžícemandlového likéru Amaretto
500 glučiny
250 gsmetany
100 gzakysané smetany
100 gcukru krupice
3 kssáčků vanilinového cukru
2 ksvajec
2 ksžloutků
několik kapek vanilkové esence
Na dohotovení:
200 gčerveného rybízu
1 kssáčku červeného želé na dorty
2 dlvody

Postup:

1. Z mletých sušenek, cukru, špetky mleté skořice, drcených mandlí, změkkého másla a bílku vypracujeme hladkou hmotu
2. Připravenou hmotu důkladně upěchujeme na dno i stěny vymazané dortové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme (trvá to několik minut)
3. Lučinu rozmícháme se zakysanou smetanou, smetanou, krupicovým cukrem, vanilinovými cukry, vejci, žloutky, mandlovým likérem a vanilkovou esencí
4. Krém nalijeme na vychladlý korpus ve formě, povrch uhladíme, formu dobře obalíme alobalem, postavíme do pekáčku naplněného vodou tak, aby sahala do poloviny výšky formy a vše vložíme na 40 minut do trouby vyhřáté na 110-120 °C
5. Pak dort necháme vychladnout a mezi tím rozpustíme želé ve 2 dl vody, vmícháme do něho kuličky rybízu, naneseme ho na dort a necháme ztuhnout v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy