REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svěží tvarohový fitness dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort, který si můžete dát bez výčitek, protože dodržuje zásady zdravého životního stylu .. a přitom pořád chutná báječně.


Ingredience:
Ingredience pro 8 porcí (celý dort):
500 godtučněného tvarohu
150 gdatlí
125 gmalin
100 govesných vloček
60 gvanilkového proteinového prášku
30 gželatiny v prášku
20 gvlašských ořechů
20 gmandlí
250 mlmléka
250 mlvody
10 kapekvanilkové flavdrops
Ostatní:
dortová forma o průměru 23 cm, papír na pečení

Postup:
  1. Želatinu dáme namočit do vody na 1,5 hodiny
  2. Ovesné vločky, mandle a ořechy si dohromady rozmixujeme na moučku, poté k nim přidáme datle a rozmixujeme, aby se vše spojilo a hmota držela pohromadě
  3. Spodek formy (průměr 23 cm) si vyložíme pečícím papírem, vysypeme na ní směs vloček, ořechů a datlí a pořádně ji do formy natlačíme
  4. Mléko dáme ohřát, aby bylo horké (bude pro vás problém udržet prst v mléce) a do mixéru dáme tvaroh, nabobtnalou želatinu, horké mléko, protein a flavdrops a pořádně promixujeme (pokud máte malý mixér, tak to udělejte na dvakrát)
  5. Vylijeme na korpus a počkáme 15 minut, aby se to trochu zatáhlo
  6. Po 15 minutách koláč ozdobíme malinami (či jiným čerstvým ovocem) a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc. Ráno nakrájíme na 8 kousků a můžeme podávat.
Doporučení:

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na eshopu www.ragefitness.cz za skvělé ceny. Při použití slevového kódu: RO5 získáte další dodatečnou slevu na celý nákup

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Michaela Šislerová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy