REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové těstíčko na obalení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z nastrouhaného sýra, mléka, mouky, oleje, soli a vajíček vyšlehané těstíčko, vhodné na obalování například hovězího nebo vepřového masa určeného na smažení.


Ingredience:
50 gstrouhaného sýra (například gouda s 50 % tuku)
50 ghladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksmalá vejce
5 clmléka
sůl

Postup:

1. Vejce rozšleháme metličkou
2. Přidáme mouku, strouhaný sýr, mléko a olej, vše opět prošleháme
3. Nakonec těstíčko osolíme a použijeme dle příslušných receptur, většinou do něho namáčíme hovězí nebo vepřové maso, které pak smažíme v rozpáleném oleji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy