REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vařených brambor obalené v těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 kgbrambor
100 gstrouhaného ementálu
2 lžícehladké mouky
1,5 dlsmetany na vaření
2 ksbílků
špetka kajenského pepře
olej na smažení
petrželka na ozdobu
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve slané vodě uvaříme do poloměkka, pak je scedíme, necháme vychladnout a zaprášíme hladkou moukou
2. Ve velké míse smícháme smetanu, strouhaný sýr, špetku kajenského pepře a opatrně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků (pokud je těstíčko příliš tekuté přidáme trochu mouky)
3. Brambory obalíme ve smetanovém těstíčku a smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova
4. Podáváme teplé, posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy