Kostky vařených brambor obalené v těstíčku a usmažené dozlatova.
Ingredience:
1 kg | brambor |
100 g | strouhaného ementálu |
2 lžíce | hladké mouky |
1,5 dl | smetany na vaření |
2 ks | bílků |
špetka kajenského pepře | |
olej na smažení | |
petrželka na ozdobu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve slané vodě uvaříme do poloměkka, pak je scedíme, necháme vychladnout a zaprášíme hladkou moukou
2. Ve velké míse smícháme smetanu, strouhaný sýr, špetku kajenského pepře a opatrně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků (pokud je těstíčko příliš tekuté přidáme trochu mouky)
3. Brambory obalíme ve smetanovém těstíčku a smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova
4. Podáváme teplé, posypané na drobno nasekanou petrželkou.