Na jemno nastrouhaný sýr promíchaný s bylinkami, strouhankou, hořčicí, práškem do pečiva a vejci, směs okořeněná, osolená, usmažená v lívanečníku nebo i na klasické pánvi ve formě placek.
Ingredience:
400 g | tvrdého sýru |
4 ks | vejce |
4 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | plnotučné nebo dijonské hořčice |
1 lžička | prášku do pečiva |
čerstvé bylinky (pažitka, libeček, petrželka) | |
olej na smažení | |
pepř | |
sůl | |
+ na potření ještě hořčici a cibuli na oblohu |
Postup:
1. Sýr na jemno nastrouháme, smícháme s vejci, hořčicí, posekanými bylinkami, práškem do pečiva, strouhankou
2. Osolíme a opepříme, umícháme a lžící klademe na pánev nebo lívanečník s rozpáleným olejem, smažíme pozvolna, dozlatova, z obou stran
3. Papírovou utěrkou odsajeme přebytečný tuk, placičky ještě potřeme hořčicí a posypeme cibulí.
Jako přílohu podáváme pečivo.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….