REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová roláda III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát rozpuštěného sýra naplněný tvarohovou směsí, zatočený do rolády, ozdobený pažitkou.


Ingredience:
300 geidamu
100 gpolotučného tvarohu
50 gmásla
kousek červené papriky
mletá sladká paprika
pažitka na ozdobu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Změklé máslo ušleháme s tvarohem do krému, ochutíme solí, mletým pepřem, mletou sladkou paprikou a pak vmícháme na velmi malé kostičky nakrájenou papriku 2. Sýr vložíme do velkého mikrotenového sáčku, dáme do kastrolu s vodou, na mírném ohni zahříváme a když je sýr vláčný, vyndáme ho a válečkem rozválíme na obdélníkový plát silný asi 3 mm
3. Potom na plát rozetřeme tvarohovou směs, po delší straně zavineme, zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout
4. Před podáváním krájíme na plátky a zdobíme pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy