Jedna z variant chutné rolády připravené z plátků eidamu, taveného sýra, sterilované okurky, vejce a Liptovské pomazánky.
Ingredience:
250 g | eidamu v celku |
150 g | Liptovské pomazánky |
120 g | taveného sýra |
80 g | sterilované okurky |
50 g | vajec uvařených natvrdo |
alobal |
Postup:
1. Kostku sýra nahřejeme v troubě, až změkne, měkký sýr rozválíme a vytáhneme z něj tenký plát (jako těsto na závin), ten položíme na alobal
2. Na okraj plátu rozprostřeme po celé délce tavený sýr, pomazánku, okurky a nakonec natvrdo uvařená vejce
3. Roládu pevně stočíme, stáhneme, zabalíme a necháme v chladu ztuhnout
4. Ztuhlou roládu rozkrájíme na zhruba 1 cm silné plátky a můžeme ji servírovat.