REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant chutné rolády připravené z plátků eidamu, taveného sýra, sterilované okurky, vejce a Liptovské pomazánky.


Ingredience:
250 geidamu v celku
150 gLiptovské pomazánky
120 gtaveného sýra
80 gsterilované okurky
50 gvajec uvařených natvrdo
alobal

Postup:

1. Kostku sýra nahřejeme v troubě, až změkne, měkký sýr rozválíme a vytáhneme z něj tenký plát (jako těsto na závin), ten položíme na alobal
2. Na okraj plátu rozprostřeme po celé délce tavený sýr, pomazánku, okurky a nakonec natvrdo uvařená vejce
3. Roládu pevně stočíme, stáhneme, zabalíme a necháme v chladu ztuhnout
4. Ztuhlou roládu rozkrájíme na zhruba 1 cm silné plátky a můžeme ji servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy