REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze dvou balíčků plátkového sýra, šunky a pikantní náplně připravená chutná roláda.


Ingredience:
2 balíčkytvrdého plátkového sýra
150 gna tenko nakrájené šunky
Na náplň:
120 gmásla
3 ksnatvrdo uvařených vajec
2 ksobdélníčky taveného sýra
2 kssterilované okurky
1/2 kscibule
1 lžíceplnotučné hořčice
usekaná zelená petrželka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve připravíme pomazánku; povolené máslo utřeme s tavenými sýry 2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, zelenou petrželku a natvrdo uvařená vejce
3. Vše osolíme, okořeníme pepřem, přidáme ještě lžíci hořčice, směs utřeme do pěny
4. Balíčky plátkového sýra vložíme v uzavřeném obalu do horké vody a necháme je změknout
5. Změklé sýry vyjmeme na připravený vál, plátky rozložíme do tvaru obdélníku a přejedeme je jemně válečkem, aby se nám spojily v jednu velkou placku
6. Sýr potřeme připravenou pomazánkou, na ni rozložíme plátky šunky a povrch opět potřeme vrstvou pomazánky
7. Celý sýrový obdélník opatrně srolujeme do rolády, tu zabalíme do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout
8. Nejlépe až druhý den roládu krájíme na 1,5 cm silné plátky.

Doporučení:

Plátky rolády servírujeme obložené ozdobně nakrájenými ředkvičkami, ochucenými listy salátu a podáváme například se slanými rohlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy