REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýrová omeleta připravená z bešamelové omáčky smíchané se žloutky a tuhého sněhu z bílků, podávaná ozdobená kouskem másla a hustě posypaná nasekanou zelenou petrželkou.


Ingredience:
150 gtvrdého sýra
80 gtuku
60 gmouky
3/8 lmléka
6 ksvajec
zelená petrželka nebo pažitka
sůl

Postup:

1. U vajíček opatrně oddělíme žloutek od bílků, z bílků pak vypracujeme pomocí metličky nebo ručního mixéru tuhý sníh
2. Na rozpuštěném tuku osmažíme mouku, rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a povaříme
3. Do bešamelové omáčky vmícháme sůl a jeden žloutek po druhém, když je těsto vláčné, opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
4. Na vymazané pánvi na omelety (pánev s nepřilnavým povrchem) usmažíme postupně dvě velké omelety, povrch každé posypeme strouhaným sýrem, po upečení je přehneme na polovinu
5. Každou omeletu rozdělíme na dva díly, povrch ozdobíme kouskem másla a hojně posypeme usekanou petrželkou nebo pažitkou.

Doporučení:

Podáváme s dušenou zeleninou nebo syrovým zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy