REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková s parmazánovou krustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí svíčková pečená se směsí másla, hořčice, strouhaného parmazánu, mandlí a strouhanky, servírovaná s fazolkami.


Ingredience:
1000 ghovězí svíčkové
600 gzelených fazolových lusků
100 gmandlových plátků
50 gparmazánu
4 lžíceoleje
3 lžícemásla
3 lžícestrouhanky
2 lžícedijonské hořčice
2 ksšalotky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a v pekáčku na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme
2. Lžíci změklého másla promícháme s mandlemi, dijonskou hořčicí, strouhaným parmazánem, strouhanku, připravenou směs dáme na maso a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C doměkka (asi 15-20 minut)
3. Očištěné fazolky spaříme ve vroucí vodě, pak je zchladíme, necháme okapat, oloupanou na osminky nakrájenou šalotku osmažíme na zbylém másle, přidáme fazolky, zlehka promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem
4. Měkké maso necháme po vyndání z trouby 5 minut odpočinout, pak nakrájíme na silnější plátky, rozdělíme na talíře a jako přílohu servírujeme fazolky s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy