REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková Wellington

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené opečené hovězí maso, obalené v listovém těstě, upečené dozlatova.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové
500 glistového těsta
4 lžíceoleje
2 lžičkybylinkového koření
1 ksvejce
worcesterová omáčka
mouka na vál
sůl

Postup:

1. Očištěné maso osolíme, pokapeme olejem, bylinkové koření vetřeme do masa spolu s worcesterovou omáčkou a dáme na 2 hodiny do ledničky odležet
2. Maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, až se vytvoří kůrka, pak necháme zchladnout
3. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát, okraje odkrojíme a zarovnáme (odřezky dáme stranou), maso do něj zabalíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem spojem přehnutým dole, ozdobíme odřezky z těsta a celé potřeme rozšlehaným vejcem
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut), po ukrojení má být řez uprostřed růžový.

Poznámka:

Běžně se mezi listové těsto a opečené maso ještě vkládá další ingredience, jako například mleté hovězí či kuřecí maso, paštika, nebo například podušené houby či špenát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy