REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové knedlíky s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z uvařených a nastrouhaných brambor, měkkého tvarohu, hrubé mouky, švestek, umletého máku …


Ingredience:
400 guvařených, nastrouhaných brambor
400 gměkkého tvarohu
400 ghrubé mouky
100 gumletého máku
1 ksvejce
švestky
cukr
sůl
máslo na osmažení
voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. K nastrouhaným a předešlý den uvařeným a oloupaným bramborám přidáme měkký tvaroh, mouku, vejce a sůl
2. Vše spojíme v hladké těsto, na pomoučeném vále těsto rozválíme na tenčí placku, kterou rozkrájíme na čtverečky
3. Na každý z těstových dílků položíme švestku, knedlíky zabalíme, zakulatíme tak, aby švestky neprosvítaly a zavařujeme je do vroucí osolené vody (od bodu varu varu vaříme jen 2 minuty, když knedlíky vyplavou na povrch, jeden zkusíme, zda je těsto uvnitř provařené)
4. Jednotlivé porce knedlíků na talíři políváme rozpuštěným máslem, sypeme oslazeným mákem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy