REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové čatní II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou přílohu z podušených švestek a dalších ingrediencí. Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu „Karolína, domácí kuchařka“ uvedeného na obrazovce TV Prima.


Ingredience:
1 kgšvestek
100 grozinek
100 gcukru
2 dcljablečného octa
2 kscibule
asi 1 cm čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
pálivá paprika
hřebíček
skořice
pepř
sůl

Postup:

1. Všechny suroviny dáme dohromady do jednoho tlustostěnného kastrolu
2. Pomalu, za občasného zamíchání, uvedeme k varu a vaříme na mírném plameni tak dlouho, až vznikne hustá kaše (při chladnutí ještě trošku zhoustne, ale moc na to nespoléhejte).

Poznámka:

Článek k receptu a další recepty paní Karolíny: Nový kulinářský pořad na TV Prima s názvem „Karolína, domácí kuchařka“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy