Vepřové maso nakrájené na tenké nudličky, prudce opečené, ochucené sójovou omáčkou, s přidáním zelí a pórku.
Ingredience:
500 g | vepřové kýty |
300 g | škvařeného sádla |
150 g | hlávkového zelí |
150 g | pórku |
100 g | škrobu (solamylu) |
15 g | mletého chilli koření |
10 g | glutasolu |
5 g | mletého pepře |
60 ml | dezertního vína |
50 ml | hovězího vývaru |
50 ml | sójové omáčky |
3 ks | vajec |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnutou vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a promícháme s rozšlehanými vejci a částí, v malém množství vody rozpuštěného, škrobu (solamylu); necháme krátce odležet
2. Na pánvi rozehřejeme část sádla a maso, za stálého míchání, zprudka orestujeme
3. Měkké maso scedíme a necháme na cedníku okapat
4. Do pánve přidáme vývar, krátce spaříme na nudličky pokrájené zelí (bez košťálů), na tenké plátky očištěný, pokrájený pórek a vše dohromady krátce podusíme
5. Nakonec přidáme do vývaru se zeleninou okapané maso, ochutíme sójovou omáčkou, dezertním vínem, glutasolem a mírně zahustíme druhou částí, v malém množství vody rozmíchaného, škrobu (solamylu)
6. Na druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, ve kterém osmahneme mleté chilli koření a pepř, a takto upraveným sádlem, jednotlivé porce, přelijeme.
Jako přílohu podáváme různě upravenou rýži nebo pečivo.