REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švej-ču-žou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso nakrájené na tenké nudličky, prudce opečené, ochucené sójovou omáčkou, s přidáním zelí a pórku.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
300 gškvařeného sádla
150 ghlávkového zelí
150 gpórku
100 gškrobu (solamylu)
15 gmletého chilli koření
10 gglutasolu
5 gmletého pepře
60 mldezertního vína
50 mlhovězího vývaru
50 mlsójové omáčky
3 ksvajec
voda
sůl

Postup:

1. Opláchnutou vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a promícháme s rozšlehanými vejci a částí, v malém množství vody rozpuštěného, škrobu (solamylu); necháme krátce odležet
2. Na pánvi rozehřejeme část sádla a maso, za stálého míchání, zprudka orestujeme
3. Měkké maso scedíme a necháme na cedníku okapat
4. Do pánve přidáme vývar, krátce spaříme na nudličky pokrájené zelí (bez košťálů), na tenké plátky očištěný, pokrájený pórek a vše dohromady krátce podusíme
5. Nakonec přidáme do vývaru se zeleninou okapané maso, ochutíme sójovou omáčkou, dezertním vínem, glutasolem a mírně zahustíme druhou částí, v malém množství vody rozmíchaného, škrobu (solamylu)
6. Na druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, ve kterém osmahneme mleté chilli koření a pepř, a takto upraveným sádlem, jednotlivé porce, přelijeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravenou rýži nebo pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy