REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédské roštěnky s kapari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky hovězích roštěnek, orestované na oleji a podušené spolu s cibulkovou směsí.


Ingredience:
4 ksroštěnky
1 kscibule
1 kskostky polévkového koření
2 lžičkykaparů
1 lžícehladké mouky
1 hrneksmetany
sardelová pasta
plnotučná hořčice
mletý pepř
olej
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné roštěnky nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme
2. Vedle si připravíme směs oloupané na drobno nakrájené cibule, kaparů a sardelové pasty, rozdělíme na jednotlivé plátky masa, podlijeme 2 dcl vody, přidáme rozdrobenou kostku bujónu a vše společně podusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme smetanu rozmíchanou s troškou mouky a hořčice
4. Roštěnky omáčkou podlijeme a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy