Recept z Norska na tresku upečenou v troubě spolu se zeleninovou směsí.
Ingredience:
4 ks | porce tresky |
2 ks | malé mrkve |
1 ks | cibule |
120 g | očistěného celeru |
60 g | bílého chleba (žemle) |
60 g | másla |
2 lžíce | strouhanky |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
- Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, cibuli na jemná půlkolečka, krajíčky chleba zbavíme kůrek a nakrájíme také na kostičky.
- Vše dobře smícháme s rozehřátým máslem, solí a mletým pepřem.
- Do mělkého, máslem vymaštěného hrnce nebo zapékací misky dáme osolené, opepřené porce rybího filé, poklademe je zeleninovou směsí a posypeme strouhankou.
- Pokrm upečeme doměkka v dobře vyhřáté troubě na 190 °C, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Příloha: Vařené brambory.