REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka vhodná k různě upraveným masům a rybám.


Ingredience:
150 gzákladní majonézy
2 lžíceušlehané smetany
2 lžícekřenu
1/2 lžícecukru
1/2 šálkubílého vína
2 ksjablka
několik kapek worcesterské omáčky
ocet nebo citrónová šťáva na zakápnutí

Postup:

1. Oloupaná, jadřinců zbavená, na plátky nakrájená jablka podusíme ve víně s cukrem
2. Základní majonézu osolíme, okořeníme, přidáme protlak z jablek a podle chuti zakápneme omáčku octem nebo citrónem
3. Nakonec do omáčky přidáme jemně ustrouhaný křen a pro zjemnění i ušlehanou smetanu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy