REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédská omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená z majonézy, podušeného jablka, křenu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 gmajonézy
2 lžičkystrouhaného křenu
1 lžičkacukru
2 lžícešlehačky
1 lžíceocta
1/8 lbílého vína
1 ksvětšího jablka
worcesterská omáčka
mletý pepř
špetka soli

Postup:

1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu, podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka 2. Do mísy prolisujeme vychladlé jablko, přidáme majonézu, na jemno nastrouhaný křen, cukr, ocet, špetku soli, mletý pepř, několik kapek worcesterské omáčky a promícháme
3. Nakonec zjemníme 2 vrchovatými lžícemi šlehačky.

Doporučení:

Podáváme k teplé i studené šunce, rybám a pečené studené kachně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy