Omáčka připravená z majonézy, podušeného jablka, křenu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
100 g | majonézy |
2 lžičky | strouhaného křenu |
1 lžička | cukru |
2 lžíce | šlehačky |
1 lžíce | octa |
1/8 l | bílého vína |
1 ks | většího jablka |
worcesterská omáčka | |
mletý pepř | |
špetka soli |
Postup:
1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu, podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka 2. Do mísy prolisujeme vychladlé jablko, přidáme majonézu, na jemno nastrouhaný křen, cukr, ocet, špetku soli, mletý pepř, několik kapek worcesterské omáčky a promícháme
3. Nakonec zjemníme 2 vrchovatými lžícemi šlehačky.
Podáváme k teplé i studené šunce, rybám a pečené studené kachně.