REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční uzená pečeně z Hané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou protažené hovězí maso vložené mezi dvě uzené kotlety, upečené spolu s kořenovou zeleninou.


Ingredience:
1 kgvepřových uzených kotlet v celku
750 gzadního hovězího masa
80 gslaniny
40 gmásla
0,25 lčerveného vína
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 ksbobkového listu
1/2 ksceleru
nastrouhaný muškátový květ
několik kuliček nového koření
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale dokrojíme jen ke kosti tak, aby kus zůstal v celku
2. Hovězí zadní nakrájíme na tenké řízky, které protáhneme slaninou, okořeníme pepřem, muškátovým květem, osolíme a pak je vkládáme vždy mezi dvě uzené kotlety
3. Jednotlivé porce dobře svážeme nití, aby držely těsně pohromadě, vložíme je spolu s plátky očištěné zeleniny na pekáč do rozpáleného omastku a dáme péci
4. Pečeme, při teplotě kolem 180-190 °C, do změknutí masa, během pečení podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem
5. Měkké maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zředíme horkou vodou, povaříme a nakonec přecedíme na maso.

Doporučení:

Takto připravené maso podáváme s rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy