REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční uzená pečeně z Hané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou protažené hovězí maso vložené mezi dvě uzené kotlety, upečené spolu s kořenovou zeleninou.


Ingredience:
1 kgvepřových uzených kotlet v celku
750 gzadního hovězího masa
80 gslaniny
40 gmásla
0,25 lčerveného vína
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 ksbobkového listu
1/2 ksceleru
nastrouhaný muškátový květ
několik kuliček nového koření
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale dokrojíme jen ke kosti tak, aby kus zůstal v celku
2. Hovězí zadní nakrájíme na tenké řízky, které protáhneme slaninou, okořeníme pepřem, muškátovým květem, osolíme a pak je vkládáme vždy mezi dvě uzené kotlety
3. Jednotlivé porce dobře svážeme nití, aby držely těsně pohromadě, vložíme je spolu s plátky očištěné zeleniny na pekáč do rozpáleného omastku a dáme péci
4. Pečeme, při teplotě kolem 180-190 °C, do změknutí masa, během pečení podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem
5. Měkké maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zředíme horkou vodou, povaříme a nakonec přecedíme na maso.

Doporučení:

Takto připravené maso podáváme s rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy