REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční uzená pečeně z Hané II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzená vepřová kotleta nakrájená na plátky, proložená kolečky prošpikované roštěné, zapečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis tak na 4 porce:
1 kguzené vepřové kotlety v celku i s kostí
500 ghovězí roštěné
200 gcibule
150 gmrkve
100 gceleru
100 gpetržele
80 gslaniny
40 gmásla
250 mlbílého vína
8 ksbobkových listů
5 kskuliček nového koření
1/2 lžičkymletého muškátového květu
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kotletu nařízneme ke kosti na plátky (zcela ji nedokrojíme, aby pečeně zůstala v celku)
2. Roštěnou nakrájíme na plátky, přikryjeme fólií a lehce naklepeme
3. Plátky roštěné prošpikujeme slaninou, osolíme, okořeníme pepřem a vložíme mezi plátky kotlety
4. Celou pečeni ovážeme a dáme do pekáče
5. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu spolu s kořením i máslem
6. Podlijeme vínem a při teplotě 180 °C pečeme asi 50 minut, dle potřeby podléváme horkou vodou.

Doporučení:

Z výpeku a zeleniny můžeme připravit omáčku, zredukujeme vodu, zaprášíme hladkou moukou, chvíli provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy