Uzená vepřová kotleta nakrájená na plátky, proložená kolečky prošpikované roštěné, zapečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
Rozpis tak na 4 porce: | |
1 kg | uzené vepřové kotlety v celku i s kostí |
500 g | hovězí roštěné |
200 g | cibule |
150 g | mrkve |
100 g | celeru |
100 g | petržele |
80 g | slaniny |
40 g | másla |
250 ml | bílého vína |
8 ks | bobkových listů |
5 ks | kuliček nového koření |
1/2 lžičky | mletého muškátového květu |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kotletu nařízneme ke kosti na plátky (zcela ji nedokrojíme, aby pečeně zůstala v celku)
2. Roštěnou nakrájíme na plátky, přikryjeme fólií a lehce naklepeme
3. Plátky roštěné prošpikujeme slaninou, osolíme, okořeníme pepřem a vložíme mezi plátky kotlety
4. Celou pečeni ovážeme a dáme do pekáče
5. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu spolu s kořením i máslem
6. Podlijeme vínem a při teplotě 180 °C pečeme asi 50 minut, dle potřeby podléváme horkou vodou.
Z výpeku a zeleniny můžeme připravit omáčku, zredukujeme vodu, zaprášíme hladkou moukou, chvíli provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.