V jednom pekáči upečená směs hovězího a vepřového masa, klobásek, anglické slaniny a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | zadního hovězího masa |
500 g | vepřového bůčku |
200 g | anglické slaniny |
200 g | plnotučné hořčice |
200 g | kremžské hořčice |
3 ks | různé pikantní klobásy |
1 ks | větší cibule |
2 kelímky | smetany 12 % |
mletý černý pepř | |
mletá sladká papika | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí i vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme se slaninou na kostičky, klobásy na kolečka
2. Směs osolíme a okořeníme pepřem a paprikou, přidáme obě hořčice, důkladně vše promícháme a necháme nejlépe do druhého dne odležet
3. Připravené maso i s marinádou přendáme do pekáče, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté tak na 190 °C pečeme asi 90 minut, až změkne i hovězí maso
4. V této fázi do pokrmu přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, promícháme a pečeme dalších 20 minut
5. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a vše ještě chvíli pečeme, až směs zrůžoví, dle chuti pokrm případně dosolíme a dochutíme pepřem a paprikou.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo čerstvý chléb.
Poznámka:Množství hořčice se nebojte, v receptu není chyba, opravdu ji tam patří tolik! V hotovém pokrmu není vůbec cítit.