REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svačinka do krabičky: Lívance s brokolicí a ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance naslano s tvarohovým krémem servírované v krabičce jako zdravá svačinka spolu s mandarinkou a cherry rajčátky.


Ingredience:
Na 4 porce – 12-16 lívanců:
400 gbrokolice
300 gricotty
1 kscelé vejce M
1 ks (5 g)stroužek česneku
3 lžíce (45 g)hladké nebo špaldové mouky
2 lžičky (8 g)kypřicího prášku
1 špetka (2 g)soli
1 lžíce (20 ml)oleje na smažení
Na krém:
100 gpolotučného tvarohu
1 lžíce (5 ml)citronové šťávy
1 špetka (2 g)soli
1 špetka (1 g)pepře
+ každou porci doplníme:
1 ksmandarinka
3-4 kscherry rajčátka

Postup:
  1. V páře necháme do měkka spařit menší růžičky brokolice (nebo je povaříme ve vroucí vodě). Měla by být opravdu měkká, aby se posléze dobře rozmačkávala. V misce si pak uvařené růžičky promačkáme vidličkou, popřípadě vhodíme do mixéru a práci si tak usnadníme.
  2. Do brokolice přidáme ricottu, kypřicí prášek, mouku, utřený česnek a celé vajíčko. Vznikne taková kompaktnější směs, kterou pak smažíme po placičkách velikosti dlaně, na menším množství oleje. Budou krásně vonět, takže bude potřeba je bránit vlastním tělem, pokud je budete připravovat jen na svačinu.
  3. Když už budou placičky vychladlé, přidáme k nim ještě krém z tvarohu a trošky citronové šťávy (dodá tomu šmrnc). Osolíme a opepříme.
  4. Do krabičky přibalíme ještě mandarinku a hrst cherry rajčat.
Doporučení:

Recept k článku: 10 tipů, jak začít letos jíst lépe

Poznámka:

zdroj: Velká svačinková bichle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

26 nejlepších receptů z houbařské kuchařky – TOP recepty na zpracování a přípravu hub

Ty nejlepší houbařské recepty z naší databáze webu ReceptyOnLine.cz pro inspiraci na jednom místě. Vybrali jsme pro vás klasické, ale i méně známé recepty na zpracování a úpravu hub. Vyzkoušené, oblíbené recepty na naložení a zavaření hub, ale také recepty na jejich tepelné zpracování. Prostě TOP recepty na houby 26x jinak!

číst dále ...

Vaření s dětmi: Proč je důležité zapojovat děti už od útlého věku a co všechno je díky tomu naučíme?

Zapojte své nejmenší do přípravy snídaní, obědů i večeří. Je to nejen nová výzva, ale také cenná aktivita, díky které si děti už v mládí osvojí řadu důležitých dovedností. A co víc, naučíte je jíst zdravě a vyváženě. Vaření je základní dovedností, kterou si děti ponesou i do dospělosti. Pomáhá jim rozumět potravinám, výživě a základním dovednostem v kuchyni. Kromě toho se učí matematiku a vědu při měření ingrediencí a při hlídání teploty a času. Malí pomocníci také rozvíjejí své jemné a hrubé motorické dovednosti při krájení, míchání, tvarování a přípravě jídel. Tyto dovednosti jsou zásadní pro koordinaci ruky a oka.

číst dále ...

Tradiční, ale přesto moderní. Těchto pět odrůd vína patří mezi naši nesmrtelnou klasiku, která ale pořád překvapuje

Odměňujete se víkendem na jižní Moravě nebo ve vinařských Čechách, kde si můžete dopřát svěží víno z místního vinařství? Případně máte svůj večerní rituál se sklenkou našeho vína? A pochutnáváte si spíše na módních výstřelcích, nebo vsázíte na klasiku tradičních odrůd, z kterých však naši šikovní vinaři dokáží vytvořit trendy zázraky? Nejste si jisti, které ty tradiční odrůdy vlastně jsou? Pojďme si je představit.

číst dále ...

Zázračná červená řepa

Červená řepa získává v současné české kuchyni stále větší oblibu. Někomu ji však v mládí neznechutili. Za socialismu, ve školní jídelně, bývala často jako jediná příloha ke školním obědům. Nejvíce je oblíbená v Polsku, na Ukrajině, ale také Rusku a Bělorusku a pobaltských státech. Bez červené řepy klasický boršč prostě neuděláte. Oblibu si získala i jako známý prostředek k posílení imunitního systému a bohatá zásobárna přírodních látek, bránících, kromě jiného, vzniku rakoviny. Zatím se to však bezpečně nepodařilo prokázat, jak tvrdí lidová léčitelství v mnoha státech bývalého východního bloku.

číst dále ...

Žlutá řepa

Při vyslovení slova řepa nás hned napadne červená řepa, řepa cukrovka, nebo krmná řepa. V posledních letech se však objevuje v řetězcích a na farmářských trzích, na zahrádkách u drobných pěstitelů žlutá řepa, někdy nazývaná také zlatá řepa. Není tak běžná jako její příbuzná červená řepa, má ale řadu předností. Je jemnější a sladší, při vaření pak nepouští červenou šťávu, nezbarví vám nádobí, ruce ani oblečení, kuchyň a ani vaše děti.

číst dále ...

Olivy: Španělský klenot i zdravá delikatesa

Olivy jsou jedním z nejcharakterističtějších pokrmů středomořské kuchyně a postupem času si našly své místo i v českých domácnostech. Tyto malé kulaté plody jsou nejen lahodným doplňkem spousty jídel, ale také mají mnoho zdravotních benefitů.

číst dále ...

Chcete si upéct domácí chléb? Nebojte se kombinovat mouky, poradíme jak

Znáte ten pocit, když dostanete chuť na čerstvý křupavý chléb, ale není, kam si pro něj zrovna doběhnout? Právě v tu chvíli přichází na řadu chlebové směsi, které jsou vyladěné do posledního zrnka mouky a můžete je snadno vytáhnout ze skříně. A pokud zrovna žádnou chlebovou směs doma nemáte, můžete si mouky na domácí chléb samozřejmě nakombinovat i sami podle své chuti a požadavků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy