Lívance naslano s tvarohovým krémem servírované v krabičce jako zdravá svačinka spolu s mandarinkou a cherry rajčátky.
Ingredience:
Na 4 porce – 12-16 lívanců: | |
400 g | brokolice |
300 g | ricotty |
1 ks | celé vejce M |
1 ks (5 g) | stroužek česneku |
3 lžíce (45 g) | hladké nebo špaldové mouky |
2 lžičky (8 g) | kypřicího prášku |
1 špetka (2 g) | soli |
1 lžíce (20 ml) | oleje na smažení |
Na krém: | |
100 g | polotučného tvarohu |
1 lžíce (5 ml) | citronové šťávy |
1 špetka (2 g) | soli |
1 špetka (1 g) | pepře |
+ každou porci doplníme: | |
1 ks | mandarinka |
3-4 ks | cherry rajčátka |
Postup:
- V páře necháme do měkka spařit menší růžičky brokolice (nebo je povaříme ve vroucí vodě). Měla by být opravdu měkká, aby se posléze dobře rozmačkávala. V misce si pak uvařené růžičky promačkáme vidličkou, popřípadě vhodíme do mixéru a práci si tak usnadníme.
- Do brokolice přidáme ricottu, kypřicí prášek, mouku, utřený česnek a celé vajíčko. Vznikne taková kompaktnější směs, kterou pak smažíme po placičkách velikosti dlaně, na menším množství oleje. Budou krásně vonět, takže bude potřeba je bránit vlastním tělem, pokud je budete připravovat jen na svačinu.
- Když už budou placičky vychladlé, přidáme k nim ještě krém z tvarohu a trošky citronové šťávy (dodá tomu šmrnc). Osolíme a opepříme.
- Do krabičky přibalíme ještě mandarinku a hrst cherry rajčat.
Recept k článku: 10 tipů, jak začít letos jíst lépe
Poznámka:zdroj: Velká svačinková bichle
Svačina do skla – jogurt s vločkami a ovocem
Svačinka do krabičky: Salát s pečenou dýní a quinoou + jablko