REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šuspajdy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z podušeného zelí, uzeného a dalších ingrediencí, uvařené ve vodě, servírované polité máslem.


Ingredience:
300 gkyselého zelí
150 gmletého uzeného masa
150 gstrouhané housky
1-1,5 dlsmetany
2 ksžloutky
2 ksvejce
špetka muškátového květu
voda
sůl

Postup:

1. Zelí velmi dobře propereme v horké vodě, nadrobno pokrájíme a na másle udusíme
2. Přidáme ostatní suroviny
3. Z těsta připravíme knedlíky velké jako meruňka a vaříme je asi 7 minut v osolené vodě
4. Podáváme polité máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy