REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušený celer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné bulvičky mladého celeru, povařené, nakrájené na plátky nebo kostičky, v troubě nebo sušičce usušené. Celer si i po usušení uchová své charakteristické aroma a chuť, vhodný, takto zpracovaný, je především do omáček a polévek.


Ingredience:
mladé bulvičky celeru
voda
sklenice s uzávěrem
trouba nebo sušička na ovoce

Postup:

1. Očištěné bulvičky mladého celeru rozkrájíme na čtvrtky, vložíme je do vařící vody a vaříme tak dlouho, až půjdou lehce napíchnout na vidličku
2. Scedíme, prochladlé nakrájíme na tenké plátky nebo menší kostičky
3. Sušíme v mírně pootevřené troubě nebo sušičce na ovoce při teplotě kolem 70 °C
4. Skladujeme v dobře uzavřených sklenicích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy