REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Supreme z perličky plněné parmskou šunkou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Supreme z perliček naplněné uzeninou a sýrem, zprudka opečené na olivovém oleji, pak dopečené v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksperlíčky v úpravě Supreme
120 gparmské šunky nakrájené na plátky
100 gtvrdého sýra v plátcích (parmezán, pecorino, mozzarella ...)
1 ksvelkého strožku česneku
4 dclkuřecího vývaru
1 snítkatymiánu
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Z očištěných supreme z perliček odřežeme přebytečné svaly, aby jsme obnažili kosti, ty kloubní odsekneme a spolu s ořezaným masem dáme vařit do 6 dcl kuřecího vývaru spolu s jedním větším stroužkem česneku a snítkem tymiánu, omáčku zredukujeme na objem asi 8-10 lžic, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, uchováme teplou
2. Supreme osolíme a okořeníme, do každého prsíčka nařízneme kapsu, ty naplníme plátky parmské šunky a sýra
3. Na rozpálené pánvi osmahneme perličky nejdříve ze strany, kde je kůže a pak z druhé strany
4. Dáme dopéci do trouby vyhřáté na 180 °C tak na 6-10 minut
5. Perličky servírujeme přelité teplou omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například bramborovou kaši.

Poznámka:

Úprava Supreme: V gastronomii u drůbeže a zvěřiny (pernaté) je často používána úprava Supreme – prsa bez prsní kosti s kůží a horní části křídla. Díky kůži neuniká při tepelné úpravě šťáva a maso si podrží svou křehkost. První část křídla dodá masu exkluzivní vzhled na talíři.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy