REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrovo-špenátovou náplní plněné cannelloni zapečené v rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické italské cannelloni plněné špenátem, riccotou, mascarpone a bylinkami, zapečené v troubě přelité rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 gtěstovin cannelloni
alobal
Na náplň:
1 kglistů čerstvého špenátu
250 gmascarpone
250 gricotty
2 ksvejce
1 hrstčerčstvé petrželky
1 hrstčerstvé bazalky
3/4 hrnkumozzarelly
3/4 hrnkunastrouhaného parmazánu
Na rajčatovou omáčku:
800 gnakládaných, oloupaných rajčat
1/2 hrnkuCrème fraîche
2 lžícecukru
2 lžíceoleje
3-4 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku; v pánvi na rozpáleném oleji orestujeme stroužky česneku a cibuli pokrájenou na tenké plátky, přidáme rajčata i s nálevem, vaříme na mírném zdroji tepla 30 minut, dokud se část tekutin neodpaří a omáčka nezhoustne, pak ji osladíme cukrem a vmícháme také creme fraiche, dále již nevaříme, sundáme ze zdroje tepla a občas promícháme
  2. Teď je čas na náplň; špenát zalijeme vařící vodou a necháme pár minut zavadnout, pak listy prudce ochladíme, okapané vložíme do mísy a smícháme s ricottou a mascarpone, vejci, nasekanými bylinkami a plovinou nastrouhaných sýrů
  3. Těstoviny postupně plníme náplní a skládáme do misky, kde jsme dno pokryli menší částí omáčky, vrstvíme na sebe, každou řadu přelijeme omáčkou
  4. Naplněnou zapékací mísu překryjeme alobalem a zapékáme, v troubě vyhřáté na 200 °C, tak 20 až 30 minut
  5. Alobal odděláme, povrch pokrmu zasypeme zbytkem nastrouhaných sýrů a zapečeme na barvu dalších 10 minut.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy