REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrovo-špenátovou náplní plněné cannelloni zapečené v rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické italské cannelloni plněné špenátem, riccotou, mascarpone a bylinkami, zapečené v troubě přelité rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 gtěstovin cannelloni
alobal
Na náplň:
1 kglistů čerstvého špenátu
250 gmascarpone
250 gricotty
2 ksvejce
1 hrstčerčstvé petrželky
1 hrstčerstvé bazalky
3/4 hrnkumozzarelly
3/4 hrnkunastrouhaného parmazánu
Na rajčatovou omáčku:
800 gnakládaných, oloupaných rajčat
1/2 hrnkuCrème fraîche
2 lžícecukru
2 lžíceoleje
3-4 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku; v pánvi na rozpáleném oleji orestujeme stroužky česneku a cibuli pokrájenou na tenké plátky, přidáme rajčata i s nálevem, vaříme na mírném zdroji tepla 30 minut, dokud se část tekutin neodpaří a omáčka nezhoustne, pak ji osladíme cukrem a vmícháme také creme fraiche, dále již nevaříme, sundáme ze zdroje tepla a občas promícháme
  2. Teď je čas na náplň; špenát zalijeme vařící vodou a necháme pár minut zavadnout, pak listy prudce ochladíme, okapané vložíme do mísy a smícháme s ricottou a mascarpone, vejci, nasekanými bylinkami a plovinou nastrouhaných sýrů
  3. Těstoviny postupně plníme náplní a skládáme do misky, kde jsme dno pokryli menší částí omáčky, vrstvíme na sebe, každou řadu přelijeme omáčkou
  4. Naplněnou zapékací mísu překryjeme alobalem a zapékáme, v troubě vyhřáté na 200 °C, tak 20 až 30 minut
  5. Alobal odděláme, povrch pokrmu zasypeme zbytkem nastrouhaných sýrů a zapečeme na barvu dalších 10 minut.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy