Spaghettini, po našem špagety servírované s krevetami opečenými na másle a podušenými s koňakem, smetanou a rajským protlakem. Recept vhodný jako součást valentýnského menu. Těstoviny s krevetami s afrodiziakálními účinky ohromí téměř každou ženu. :)
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | těstovin spaghettini |
200 g | krevet |
40 g | másla |
375 ml | smetany |
3 lžíce | koňaku |
1 lžíce | rajského protlaku |
1 ks | hlávkový salát |
sůl |
Postup:
1. Špagety uvaříme ve slané vodě, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. Omyté listy salátu nakrájíme na proužky, rozehřejeme 20 g másla a salát v něm po porcích osmahneme, až změkne, hotový udržujeme teplý
3. Ve zbytku másla osmahneme krátce krevety se špetkou soli, pak je vytáhneme a na pánev vylijeme protlak, přilijeme koňak a necháme ho odpařit, poté přidáme smetanu a 5 minut povaříme
4. Do hotového pokrmu vmícháme teplý salát, krevety a vše asi 2 minuty zahříváme
5. Omáčku s krevetami podáváme s uvařenými těstovinami.