REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spaghettini s krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spaghettini, po našem špagety servírované s krevetami opečenými na másle a podušenými s koňakem, smetanou a rajským protlakem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gtěstovin spaghettini
200 gkrevet
40 gmásla
375 mlsmetany
3 lžícekoňaku
1 lžícerajského protlaku
1 kshlávkový salát
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme ve slané vodě, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. Omyté listy salátu nakrájíme na proužky, rozehřejeme 20 g másla a salát v něm po porcích osmahneme, až změkne, hotový udržujeme teplý
3. Ve zbytku másla osmahneme krátce krevety se špetkou soli, pak je vytáhneme a na pánev vylijeme protlak, přilijeme koňak a necháme ho odpařit, poté přidáme smetanu a 5 minut povaříme
4. Do hotového pokrmu vmícháme teplý salát, krevety a vše asi 2 minuty zahříváme
5. Omáčku s krevetami podáváme s uvařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy