Silnější plátky šunky prohřáté na rozehřátém másle spolu s vývarem, servírované ozdobené směsí z kuřecích jater, žampiónů, bílého vína, pepře a soli.
Ingredience:
6 ks | silnějších plátků šunky |
300 g | kuřecích jater |
250 g | žampiónů |
3 lžíce | bílého vína |
2 lžíce | vývaru z kostí |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněná kuřecí játra si nakrájíme na nudličky, očištěné žampióny nakrájíme na plátky
2. V pánvi si rozehřejeme polovinu másla, na které orestujeme kuřecí játra, pak přidáme žampióny, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme doměkka
3. Poté si rozehřejeme zbytek másla, smícháme s vývarem a prohřejeme plátky šunky
4. Prohřáté plátky šunky ozdobíme játrovou směsí a ihned servírujeme.