REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkové lívance s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na lívancové pánvi usmažené slané lívance z vajec, šunky, měkkého tvarohu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gměkkého tvarohu
250 gšunky nebo jiné uzeniny
100 gsvětlého pečiva
50 gpórku
40 gcibule
sůl
petrželka
olej na smažení
pánev na smažení lívanců

Postup:

1. Na troše dobře rozpáleného oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a pórek
2. Šunku nebo jinou uzeninu nakrájíme na tenké nudličky, pečivo na drobné kostičky
3. Syrová vejce osolíme a rozšleháme s měkkým tvarohem, přidáme orestovanou cibulku s pórkem a posekanou petrželovou nať
4. Nakonec do směsi vmícháme drobně nakrájené pečivo
5. Ze vzniklé hmoty smažíme na livancové pánvi lívance, které ihned podáváme.

Doporučení:

Servírované lívance lze doplnit o nastrouhaný tvrdý sýr, slaný tvarohový krém s pažitkou či jinými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy