REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunková pěna se sýrovým pečivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečivo ze sýru, mouky a dalších ingrediencí, upečené dozlatova, podávané potřené šunkovou pěnou.


Ingredience:
500 glučiny
200 gšunky
100 mlsmetany
bílý mletý pepř
sůl
čerstvá zelenina k podávání
Na pečivo:
250 ghladké mouky
125 gčedaru
50 gmásla
1 ksvejce
150 mlmléka
1/2 kssáčku kypřicího prášku
tuk na plech

Postup:

1. Šunku nakrájíme na menší kousky a pak rozmixujeme nebo umeleme na masovém strojku na jemno
2. Potom promícháme s lučinou, podle potřeby rozředíme smetanou, dochutíme solí i bílým pepřem a vyšleháme na hladkou pěnu, kterou vložíme do chladničky
3. Mezitím do mísy prosijeme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, prohněteme, až vznikne suchá drobenka, přimícháme do ní vejce, na jemno nastrouhaný sýr a trochu mléka
4. Vše důkladně prohněteme na tužší hladké těsto, ze kterého tvarujeme různé druhy pečiva od preclíků, koleček až po dlouhé tyčinky, pak pečivo přeložíme na lehce vymazaný plech (plech můžeme také vyložit pečícím papírem) a pečeme při 180 °C dozlatova
5. Šunkovou pěnu podáváme s čerstvou zeleninou a sýrovým pečivem.

Doporučení:

Před pečením můžeme ještě pečivo posypat strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy