REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studenstká směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studenská směs je vlastně dezert na “zobání” připravený z opražených lískových jader, spařených mandlí, vlašských ořechů, nalámané čokolády, rozinek, kandované pomerančové kůry … při přípravě této směsi se řídíme zásadou, co nemáme, vynecháme, ale směs můžeme doplnit o další skvělé suroviny, jako například o sušené ovoce a pod.


Ingredience:
100 gčokolády
50 gkandované pomerančové kůry
50 gjader vlašských oříšků
50 gjader lískových oříšků
50 gburských oříšků
50 gkešu oříšků
50 grozinek
50 gmandlí
můžeme přidat další suroviny, například sušené ovoce ...

Postup:

1. Lísková jádra opražíme a vymneme ze slupek, mandle spaříme a oloupáme, rozinky opereme a osušíme, pomerančovou kůru nakrájíme na hrubší nudličky, čokoládu rozlámeme na menší kousky
2. Přidáme další pochoutky a vše důkladně promícháme.

Doporučení:

Směs můžeme mít kratší dobu v zásobě, dlouhodobé skladování však není vhodné!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy