Studenská směs je vlastně dezert na “zobání” připravený z opražených lískových jader, spařených mandlí, vlašských ořechů, nalámané čokolády, rozinek, kandované pomerančové kůry … při přípravě této směsi se řídíme zásadou, co nemáme, vynecháme, ale směs můžeme doplnit o další skvělé suroviny, jako například o sušené ovoce a pod.
Ingredience:
100 g | čokolády |
50 g | kandované pomerančové kůry |
50 g | jader vlašských oříšků |
50 g | jader lískových oříšků |
50 g | burských oříšků |
50 g | kešu oříšků |
50 g | rozinek |
50 g | mandlí |
můžeme přidat další suroviny, například sušené ovoce ... |
Postup:
1. Lísková jádra opražíme a vymneme ze slupek, mandle spaříme a oloupáme, rozinky opereme a osušíme, pomerančovou kůru nakrájíme na hrubší nudličky, čokoládu rozlámeme na menší kousky
2. Přidáme další pochoutky a vše důkladně promícháme.
Směs můžeme mít kratší dobu v zásobě, dlouhodobé skladování však není vhodné!