Příprava polévek za studena se těší veliké oblibě především v místech, kde vyšší teploty převládají celoročně. Avšak během parných dnů, kdy příroda rozdává bohatou úrodu zeleniny a ovoce, určitě stojí za to si je dopřát i u nás. Vyzkoušejte například polévku podle tohoto receptu, určitě se stane vaší oblíbenou!
Ingredience:
500 g | bio červené řepy |
1 l | zeleninového vývaru |
1 ks | bio cibule |
2 lžíce | zakysané smetany |
čerstvý bio zázvor | |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Cibuli a červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Do hrnce nalijte vodu, přidejte nakrájenou zeleninu, zázvor a podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a pomalu vařte minimálně 20 minut.
- Z hrnce pak zázvor vyjměte, polévku rozmixujte a nechte ji pořádně vychladit.
- Dozdobte zakysanou smetanou, lístečky červené řepy a podávejte.
Pro opravdu skvělé jídlo nestačí jen super recept, ale především perfektní suroviny. Zeleninu v bio kvalitě, ale také bio ovoce a bio maso, med nebo třeba calvados najdete na Ekofarmě Lejčkov. Malá rodinná ekofarma nabízí prodej ze dvora i e-shop. A pokud nevíte, co podniknout s dětmi o letních prázdninách, zajeďte třeba právě sem. Více informací najdete zde.
Poznámka:Recept k článku: Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!