REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strouhankové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z másla, vajíček, strouhanky, mléka a petrželky nebo celerové natě připravené polévkové knedlíčky, zavařené v mírně osolené vodě.


Ingredience:
150 gstrouhanky
60 gmásla
5 lžicmléka
1 lžičkazelené petrželky, nebo celerové natě (lze i sušené)
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s vejci a solí
2. Přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, petrželku a vše dobře promícháme
3. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 5-6 minut
4. Hotové knedlíčky vkládáme do vývarů jako polévkovou vložku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy