REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svítek hedvábný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévková vložka.


Ingredience:
4 lžícemléka
100 gmouky
20 gtuku
2 ksvajíčka
špetka pečivového prášku
sůl

Postup:

1. V misce utřeme tuk se žloutkem
2. Přidáváme střídavě mouku a mléko, přisypeme pečivový prášek
3. Vytvoříme sníh z bílků tak, že 2 bílky (bez žloutků!) rozšleháme metličkou 4. Do řídké kašičky přimícháme sníh z bílků, který zasypeme zbytkem mouky
5. Těsto nalijeme do rozpálené pánve s tukem a po obou stranách upečeme
6. Svítek postříkneme trochu vodou a necháme chvíli v pánvi přibrat na objemu
7. Jakmile vychladne, pokrájíme svítek na kostičky a přidáváme do polévky.

Doporučení:

– Do svítku lze přidat 100-200 g anglické slaniny orestované na tuku. – Můžeme také přidat 100-200 g krájené zeleniny (květák, špenát, brokolice, chřest, hrášek…), zeleninu přidáváme předtím, než vmícháme sníh z bílků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy