REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Středomořské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí čtvrtky na grilu v marinádě z krémového balsamica, olivového oleje, kmínu, rozmarýnu, tymiánu a oregána.


Ingredience:
2 kskuřecí čtvrtky
Na marinádu:
50 mlkrémového balsamica
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
1/2 lžičkysoli
jemně strouhaná kůra z poloviny citronu
čerstvý rozmarýn
polovina citronu
špetka kmínu
špetka pepře
oregáno
tymián

Postup:

1. Kuřecí čtvrtky umyjeme, osušíme a kolem kloubů lehce nařízneme a zploštíme
2. Všechny suroviny na marinádu kromě klínků citronu a bylinek smícháme a vymícháme
3. Kuře marinádou dobře obalíme, proložíme citronem a snítkami bylinek, uložíme do vzduchotěsné nádoby a necháme marinovat, nejlépe přes noc
4. Gril rozehřejeme na 230 °C , pak zmírníme teplotu na cca 180 – 200 °C , vložíme porce kuřete a grilujeme se zavřeným poklopem cca 40 min
5. Grilujeme tzv nepřímou metodou, kdy horký vzduch koluje kolem grilované potraviny, takže je potřeba uhlíky rozhrnout ke krajům, v případě plynových hořáků, vypnout prostřední a na poloviční výkon nechat hořet jen krajní.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy