REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Středomořské krůtí špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí kostky obalené v plátcích cukety a lilku, napíchané s cibulkami a paprikou na špízy, marinované, grilované doměkka.


Ingredience:
300 gvykostěného krůtího masa
16 ksmalých cibulek
2 ksstředních cuket
1 ksdlouhého lilku
1 ksčervené nebo žluté papriky
Na marinádu:
6 lžicolivového oleje
3 lžícecitronové šťávy
2 lžícenasekané čerstvé bazalky
1 ksstroužku česneku
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Připravíme si marinádu; olivový olej smícháme s citronovou šťávou, oloupaným, na jemno nasekaným stroužkem česneku a na drobno nasekanou bazalkou, hodně osolíme, opepříme a vše promícháme 2. Omyté cukety i lilek nakrájíme podélně na 0,5 cm silné proužky, rozkrojíme je napříč asi ve dvou třetinách jejich délky (kratší část odložíme) a očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky
3. Očištěné krůtí maso nakrájíme na 5 cm kostičky, polovinu kostiček zabalíme do plátků cukety a druhou polovinu do plátků lilku
4. Špízy připravíme kombinací krůty, cibulek a kousků papriky, položíme je na mísu, pokapeme připravenou marinádou a necháme 30 minut marinovat
5. Pak grilujeme na středně horkém grilu nebo na roštu asi 10 minut za občasného otáčení, dokud nebude maso propečené a zelenina měkká.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy