Karbanátky připravené z ochuceného mletého masa, naplněné směsí z rajčat, mozzarelly a oliv, usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
2 hrsti | nasekané hladkolisté petrželky |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na náplň: | |
1-2 koule | mozzarelly |
1 hrst | sušených rajčat |
1 hrst | zelených oliv |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, na drobno nakrájenou petrželku a vše promícháme
2. V jiné misce smícháme nasekané zelené olivy, na jemno nastrouhanou mozzarellu a sušená rajčata 3. Z ochuceného masa vždy v dlani uděláme placičku, doprostřed dáme lžičku připravené směsi a zabalíme do pevného karbanátku
4. Pak v rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami.