REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený karbanátek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypracované karbanátky z hovězího předního a vepřového bůčku, ochucené, obalené v hladké mouce, ve vejcích a strouhance a osmažené dozlatova.


Ingredience:
300 ghovězího masa předního
200 gvepřového bůčku
2 ksrohlíků
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvejce
2 lžícestrouhanky
1 lžícehladké mouky
pepř
drcená majoránka
sůl
voda
Na obalení:
2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
mléko
špetka soli

Postup:

1. Hovězí přední a vepřový bůček opláchneme a pomeleme na masovém strojku s jednou oloupanou cibulí a dvěma rohlíky namočenými ve vodě
2. Do mletého masa přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcenou majoránku, vejce, hladkou mouku a strouhanku, vše dobře promícháme
3. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a ve strouhance
4. Smažíme je v horkém oleji, po obou stranách, dozlatova.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninový salát, sterilované okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy