Vypracované karbanátky z hovězího předního a vepřového bůčku, ochucené, obalené v hladké mouce, ve vejcích a strouhance a osmažené dozlatova.
Ingredience:
300 g | hovězího masa předního |
200 g | vepřového bůčku |
2 ks | rohlíků |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | hladké mouky |
pepř | |
drcená majoránka | |
sůl | |
voda | |
Na obalení: | |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mléko | |
špetka soli |
Postup:
1. Hovězí přední a vepřový bůček opláchneme a pomeleme na masovém strojku s jednou oloupanou cibulí a dvěma rohlíky namočenými ve vodě
2. Do mletého masa přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcenou majoránku, vejce, hladkou mouku a strouhanku, vše dobře promícháme
3. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a ve strouhance
4. Smažíme je v horkém oleji, po obou stranách, dozlatova.
Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninový salát, sterilované okurky.