Masová směs z hovězího i vepřového masa smíchaná s dalšími ingrediencemi, obalená v těstíčku a usmažená dozlatova.
Ingredience:
300 g | vepřového bůčku nebo výřezu |
200 g | hovězího masa z plece |
5 ks | vajec |
5 lžic | hladké mouky |
mletý pepř | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Maso nakrájíme na hranolky, umeleme na masovém strojku
2. K masu přidáme sůl, mletý pepř, dvě vejce, asi 2 lžíce hladké mouky a vše dobře promícháme
3. Z připravené masové směsi vytvoříme asi 8 řízků
4. Z bílků ze tří vajec ušleháme tužší sníh, osolíme, opepříme, vmícháme žloutky, zbytek mouky a lehce promícháme v těsto
5. Řízky obalíme v těstíčku a na rozehřátém oleji po obou stranách osmažíme.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a kompot.