REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené mleté řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová směs z hovězího i vepřového masa smíchaná s dalšími ingrediencemi, obalená v těstíčku a usmažená dozlatova.


Ingredience:
300 gvepřového bůčku nebo výřezu
200 ghovězího masa z plece
5 ksvajec
5 lžichladké mouky
mletý pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Maso nakrájíme na hranolky, umeleme na masovém strojku
2. K masu přidáme sůl, mletý pepř, dvě vejce, asi 2 lžíce hladké mouky a vše dobře promícháme
3. Z připravené masové směsi vytvoříme asi 8 řízků
4. Z bílků ze tří vajec ušleháme tužší sníh, osolíme, opepříme, vmícháme žloutky, zbytek mouky a lehce promícháme v těsto
5. Řízky obalíme v těstíčku a na rozehřátém oleji po obou stranách osmažíme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je bramborová kaše a kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy