Kuličky z ochuceného mletého masa naplněné kostkami hermelínu, obalené v ovesných vločkách, usmažené dozlatova.
Ingredience:
350 g | mletého masa |
150 g | hermelínu |
6 lžic | mléka |
3 lžíce | ovesných vloček |
1 lžička | majoránky |
1 ks | tvrdší housky |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na ozdobu: | |
1 svazeček | ředkviček |
1/2 ks | salátové okurky |
1 ks | červené papriky |
Postup:
1. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, hermelín rozkrájíme na kostičky
2. Mleté maso dobře promícháme s vymačkanou houskou, nakrájenou cibulí, vejcem, majoránkou, solí a mletým pepřem
3. Z masové směsi lžičkou vykrájíme malé kousky, pak vytvoříme kuličky a do každé vtlačíme kostičku sýra, obalíme v celých vločkách a smažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova
4. Omytou okurku i ředkvičky a očištěnou papriku nakrájíme na malé kostičky, naservírujeme na talíře, přidáme masové kuličky a podáváme s bramborovými hranolkami.
Můžeme servírovat i s čerstvým pečivem.