Kratší ploché krokety z mletého masa a dalších ingrediencí obalené jako řízky, usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | mletého masa |
2 ks | vejce |
1 ks | žemle (rohlíku) |
1/2 ks | cibule |
trochu citronové kůry | |
trochu strouhanky | |
petrželka | |
pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
4-6 lžic | mléka |
1-2 ks | vejce |
hladká moka a strouhanka | |
olej na smažení |
Postup:
1. K mletému masu přidáme namočenou, rozdrobenou žemli, nadrobno usekanou cibuli a petrželku, sůl, koření, citronovou kůru a vejce, dobře vše promícháme a uhněteme
2. Tvoříme kratší ploché krokety, které pak obalujeme jako řízky, tedy v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance
3. Smažíme v dobře rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova.
Jako přílohu podáváme nejlépe bramborovou kaši.