Karbanátky ze směsi mletého hovězího a vepřového masa, obalené v trojobalu a usmažené.
Ingredience:
400 g | vepřového ořez |
400 g | hovězího ořez |
60 g | hladké mouky |
40 g | strouhanky |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | vejce |
majoránka | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na obalení: | |
200 g | strouhanky |
100 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
mléko | |
tuk na smažení |
Postup:
1. Opláchneme maso, jemně umeleme i s cibulí, osolíme ho a okořeníme pepřem, majoránkou
2. Směs dále smícháme s utřeným česnekem, rozmíchaným vejcem, prosátou moukou a strouhankou, vše dobře promícháme (pokud je směs příliš tuhá, zvlhčíme ji vodou)
3. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky, které postupně obalujeme v prosáté mouce, ve směsi vajec rozmíchaných v mléce (mírně osolíme), v prosáté strouhance
4. Jednotlivé karbanátky pak smažíme ve větším množství oleje do nazlátlé barvy.
Podáváme s různě upravenými bramborami a sterilovanou okurkou.